Portfolio

We have a complete group of designers, licensed trades and suppliers. Each project is truly a team effort between all of us and our clients.

Markham

This was a very challenging project with an old client. Having purchased a new, larger home for their family, they asked us to find a way to add 2 more bathrooms to the second floor and renovate the two existing bathrooms—all to be completed in eight weeks. This would allow them, and each of their three children, to have a bathroom of their own. The decision was made to convert one of the five bedrooms into 2 new separate bathrooms. As well, the existing main bathroom was closed from the hallway and a new entrance created from inside one of the bedrooms. In the end, all 4 bathrooms were completely renovated from scratch and custom closets were added to the master bedroom as a bonus. Not sure how, but we managed to get it all done before move-in day. They remain in the house today as the oldest is about to head off to University. A truly gratifying project for everyone involved.

Sackville

This was the last of three full home renovations we did in an old converted peanut factory in Cabbagetown. We had already renovated the client’s parent’s unit, and now it was his family’s turn. With his wife having a background in design, we knew this would be a fun project. Both clients were very involved all the way through, and they created a home with a modern yet very warm feeling, perfect for their young daughter to grow up in. Custom flooring from California set the foundation for the entire place. Custom kitchen and millwork combined with existing family pieces made for a very inviting and functional home. The huge front window brings in tons of light and looking out onto a wall of greenery creates a feeling of country isolation in the heart of downtown.

Burnhamthorpe

This kitchen renovation ended up providing a professional ‘bucket-list’ item for all involved. This kitchen was selected to be on the cover of House and Home’s ‘Kitchens and Baths’ magazine. With older kids in university, the couple decided to renovate their kitchen, updating it from the 1980’s and making it more suited to people who love to cook and entertain. In the end, the project was a complete success. The kitchen functions so well for their current lives and looks truly awesome. The clients were fantastic to work with, completely open-minded and allowing the professionals involved to help guide the process and decision-making. The trust they showed in the project team was essential and greatly appreciated. Truly a team effort with everyone involved.

Chipperfield

In partnership with one of our designers, this is another project we were fortunate to have published—this time in Canadian Living magazine. Faced with the decision to renovate or move, this couple decided to completely overhaul the main floor of their standard subdivision home. We removed two walls so that the kitchen could be doubled in size and completely open to the family room. Beautiful cabinetry and expensive appliances really set this new space apart and the flooring provided a warm framework for all of the design elements. Again, combining existing personal pieces with custom ones made the home feel completely new. This is definitely not a ‘cookie-cutter’ subdivision house anymore.

Gerrard

Here was a challenge—converting an existing main floor rental unit in a small downtown semi into an open concept family-friendly space. We removed all the walls and the existing bathroom and kitchen were completely gutted. Nothing was left, not even the stairs, which were replaced with new. Once the demolition was complete, and all the structural issues were addressed, we began to put the place back together. Cutting a second window in the kitchen to create symmetry was essential to the final design and really helped complete the space. The clients were thrilled that the brick dividing wall was in good enough shape to put it on display, and the glass wall ensures it will always remain a focal point. A great project with great clients—so many good laughs together.

Beaches One

This project was the first we were involved in to be published (Style at Home). This was a complete home renovation on a fairly new semi in the beaches—it was 16 years old. The original footprint was kept but the entire home was upgraded from the original builder-grade selections. The fireplace was removed, and the main floor got a custom kitchen, new wall paneling and furnishings. Each of their daughter’s bedrooms, along with the bathroom, were updated on the second floor. As well, the addition of a new fireplace, custom millwork and reclaimed wood shelving gave the second floor family room a super-cozy feeling. Finally, the homeowners got a completely new master suite, with a beautiful 3-piece bathroom and custom closets to replace the old walk-in.

Beaches Two

This project was with the attached neighbours of the Beaches #1 project. The homes are mirror images of each other, but the renovations could not have been more different. Our clients, a veterinarian and graphic artist, really enjoy entertaining and the goal was to create a space conducive to that. We removed all the walls on the main floor to create a bright, open and inviting space. Custom cabinetry and millwork were, again, offset with warm wood antiques owned by the clients previously. We removed the walls around the staircase and foyer and installed a new railing to help open the space completely. New flooring and stairs refinished to match the new flooring really helped to brighten things up. (Also published in Style at Home)

Perkinsfield

A complete main floor renovation on a modest Whitby subdivision home. With two teen boys and very busy lives, our clients needed something more suited to their current lifestyle. The wall between the kitchen and family room was removed to create better flow and a much more functional kitchen. A redesign of the kitchen was able to incorporate an island for more casual seating. Bright custom cabinetry helped to lighten the space. While the original dining room was kept, the formal living area at the front of the house was converted into a very functional office/sitting area. This proved to be quite prescient as Covid was not to far off following the completion of our work here.
Design by Erin Interiors
Cabinetry and millwork by KWR

Ormond

Another main floor gut on a subdivision home, this time in Oshawa. An energetic couple with two young kids wanted a place where they could entertain and their kids could grow into. New tiles in the entrance and bright hardwood throughout really set a great base for this home. An incredible custom kitchen with large island was installed, which will meet the family’s needs for years to come. What really makes this house spectacular now is the amazing family room. The new stone fireplace and the addition of the beams and shiplap on the ceiling really set this house apart.
Design by Erin Interiors.
Cabinetry and millwork by KWR

Chiltern

With their kids fully grown, it was time for this couple to spend some money on themselves and update their master bedroom. The original ‘builder’ bathroom was brightened up transformed into a relaxing, spa-like space. The nonfunctional walk-in closet was replaced by custom millwork, and the bedroom was brightened with new flooring, paint and fabrics.
Design by Erin Interiors
Cabinetry and Millwork by Wheeler Studio

Fareham

While adding new hardwood, doors, trim and painting the entire main floor helped update this 60’s bungalow, how do you get the most from a modest bungalow in Guildwood for a single dad who enjoys entertaining? Remove whatever walls you can, of course. We took out the walls enclosing the original kitchen to open it up to the living areas. The kitchen, living and dining rooms thus became a unified open space. A killer kitchen, with an island and tons of storage was installed. As well, a never-used side door was filled in to allow the cabinets to be extended into the dining room, creating a really seamless space. This is truly making the most of a small space.
Design by Erin Interiors
Cabinetry by Wheeler Studio